Over ons

Wilfred (1977)DSC_0240

Gedreven, accuraat, trouw, stabiel, bewogen, behulpzaam
Houdt van werken met cijfers, luisteren naar muziek,
goede gesprekken, survivalen en Gods woord
Passie voor Jezus
Passie voor kinderen in armoede,
kinderen zonder vader of moeder

Christine (1980)DSC_0112.JPGB

Volhardend, gevoelig, trouw, bewogen, creatief
Houdt van werken met groepen kinderen en tieners,
maken van muziek, lezen
Passie voor Jezus
Passie voor kinderen in armoede,
kinderen zonder vader of moeder

Markus (2008)DSC_0127.JPGB

Enthousiast, spring-in-het-veld, slim
Houdt van stoeien, judo, spelletjes
Passie voor samen spelen, samen delen

Noa Maria (2011)Kopie van DSC_0136.JPGB

Rustig, kat-uit-de-boom-kijkend, vrolijk
Houdt van puzzelen, kleuren, verven, buiten spelen en dansen
Passie voor papa en mama

In 2013 werden we diep geraakt tijdens een preek. Het verlangen om de zending in te gaan kwam helemaal terug. Een proces in ons hart begon. Wat is Gods plan met ons leven? Wat kunnen we doen? Waar gaan we heen? Wanneer gaan we ergens heen?
Gedurende twee jaar hebben we gebeden, nagedacht, gepraat met mensen, stap voor stap leren loslaten en vertrouwen op God. In november 2014 hebben we de knoop doorgehakt en het besluit genomen naar Zuid Afrika te gaan. We hebben ons huis te koop gezet en onze banen opgezegd.
Ongeveer 100 km noordoost boven Kaapstad ligt Worcester. Dit is de plek waar we sinds 2016 wonen. Hier is een grote basis van de zendingsorganisatie Jeugd met een Opdracht. Mensen uit de hele wereld, waaronder gezinnen kunnen hier verschillende trainingen volgen. Er is een school voor de kinderen. Gedurende de lesfase van de DTS (Discipelschap Training School) hebben we op de basis gewoond in een groot huis met 15 andere gezinnen. Nu wonen we  in een eigen huisje. Dit is erg fijn voor de kinderen. Zij komen tot rust door het hebben van een eigen plek en ruimte om te spelen.
In Worcester zijn we met verschillende projecten aan het werk. Een groot probleem is de nasleep van de apartheid, kinderen zonder vader en/ of moeder als gevolg van aids, bendegeweld, alcohol,- en drugsmisbruik. Wat we merken is dat ons 'gemengde' gezin een bijzondere impact heeft op de mensen hier. Blank en bruin in één huwelijk met kinderen, met een vader die er is voor zijn vrouw en kinderen. Gewoon door onszelf te zijn, zijn we al een voorbeeld voor gezinnen in de community's.
Zuid- Afrika is de plek waar we ons op onze plek voelen en waar we ons geroepen voelen.