Wat doen wij

Missie en Visie

Wij verlangen ernaar om het Koninkrijk van God zichtbaar te maken in Worcester en omstreken. Wij doen dit omdat we geloven dat Jezus, zoals Hij zelf al zei in Johannes 14:6 de enige weg is: “Ik ben de Weg de Waarheid en het Leven. Als U mij kent, kent U de Vader”. Wij willen zelf steeds meer en dieper Jezus leren kennen en leven door de Geest. Daarnaast willen wij anderen vertellen over Jezus en ze helpen te leven door Zijn Geest. Want niet wij kunnen levens veranderen, maar Jezus maakt vrij en geeft hoop en kracht in elke situatie.

Missie

Jezus liefde laten zien door ons leven te delen en zo kinderen en gezinnen te kunnen helpen.

Visie

Wij willen graag dat gezinnen stabiel worden, waardoor kinderen veiligheid ervaren. Kinderen moeten kind kunnen zijn. Ze mogen hun eigen identiteit ontdekken en leren dat ze geliefd zijn. Wij willen dat ze hoop krijgen voor een toekomst waarin ze zelf een stabiel gezin kunnen vormen voor hun kinderen. Een verandering als deze begint bij de keus om Jezus te volgen en Hem van binnenuit te laten werken.

Johannes 14: 6 Jezus zei: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door mij. 7 Als jullie mij kennen zullen jullie ook mijn Vader kennen, en vanaf nu kennen jullie hem, want jullie hebben hem zelf gezien.’

De projecten waaraan wij meewerken

ECO boys
Dit is een groep jongens van 8-18 jaar uit de wijk Roodewal. Deze wijk is erg arm en er komt veel bendegeweld in voor. De ECO boys komen een paar keer per week bij elkaar om samen leuke dingen te doen.  Spelletjes, rugby, bijbelles, samen bidden, karaktervorming, praktische hulp in het uitzoeken van studie, banen. Een heel goed alternatief voor een leven in een bende.
Changemakers
Een groep mannen die verslaafd was aan drugs en alcohol. Zij hebben Jezus gevonden en willen hun leven op de rit krijgen. Door ze helpen hun getuigenis te geven in de wijk, willen we bereiken dat ook andere mannen deze keuze maken. Daarnaast helpt Wilfred ze van pallethout meubels maken zodat ze de vaardigheid houtbewerking leren en zelf geld kunnen verdienen.
Teachers of the Nations
Meiden en jongens die d.m.v. bijbelstudie, naailessen, houtbewerking en muziek verschillende skills leren. Ze leren hun eigen geld te verdienen, ze leren wie Jezus is en door de muziek en koorlessen leren ze hoe ze samen kunnen werken, hoe ze naar elkaar kunnen luisteren en hun talenten kunnen ontdekken.
Bijbelstudie
We doen bijbelstudie met de volwassenen in de wijk en motiveren hen om een persoonlijke relatie met God aan te gaan. We dagen ze uit om dit in hun dagelijks bestaan uit te leven en niet alleen op de studie momenten. We houden ook doopdiensten.